شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
اینجا هستیدSkip Navigation Links
گزارش هفتگی بازار های جهانی فولاد گزارش هفتگی بازار های جهانی فولاد (تعداد بازدید : 3400)
سنگ آهن

 سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتی در چین هفته گذشته از 77.95 دلار پایان هفته اول ژانویه به 80 دلار و 50 سنت بهبود یافت. افزایش خرید ها و رونق بازارهای فیوچرز موجب بهبود بازار سنگ آهن شد. در هر حال تقاضا کم است و موجودی بازار بالاست و نمی توان گفت این رشد قیمت ها پایدار خواهد بود. اگر چه در فوریه کارخانه ها باید خرید سنگ آهن را بالا ببرند و این خود به روند صعودی بازار کمک می کند.

افزایش اعتبارات بانکی در ماه ژانویه در چین و خبر اخیر مقامات دولتی در مورد تعطیلی قطعی خطوط تولید فاقد استاندارد در نیمه نخست 2017 موجب شد بازارها هفته گذشته صعودی شوند.

سنگ آهن صادراتی ایران هفته گذشته بهبود داشت. کنسانتره سنگ آهن 65 درصد آخرین بار چهارشنبه گذشته 70.3 دلار هر تن فوب بندر عباس ثبت شد  در حالی که هفته قبل را در 68.7 دلار هر تن فوب به پایان برده بود. سنگ آهن مگنتیت نیز  2 دلار رشد قیمت را تجربه نموده آخر هفته 17.8 دلار هر تن فوب بندر عباس ثبت شد.

 

قراضه

ایفنا: هفته گذشته در بازار واردات قراضه ترکیه خرید ها افزایش داشت و قیمت ها کمی نزولی بود. قراضه سنگین خلوص 20-80 اروپا 5 تا 6 دلار ارزان تر شده 283 تا 286 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. البته همه فروشنده های قراضه با کاهش قیمت موافق نبودند چون معتقدند جمع آوری قراضه کم شده و هزینه حمل و نقل در زمستان بالا رفته است. بازار فعلا در ابهام است. قراضه آ3 سی آی اس نیز 278 دلار هر تن سی اف ار شنیده شد که 3 دلار افت داشت.

کارخانه توکیو استیل ژاپن قیمت خرید قراضه سنگین کلاس 2 از بازار داخلی را 4.3 دلار هر تن بالا برده 219 تا 237 دلار  هر تن شنیده شد.

در کره جنوبی دو محموله قراضه سنگین کلاس 2 ژاپن در 241.3دلار هر تن فوب حمل ماه مارس معامله شد که از نیمه دوم دسامبر قیمت ثابتی داشته است.  قراضه سنگین کلاس یک امریکا 295 دلار هر تن سی اف آر و بی حرکت بود. قراضه آ3 روسیه در کره 300 تا 305 دلار هر تن سی اف آر و در ثبات بود. در بازار واردات تایوان قراضه در 251 دلار هر تن سی اف آر ثبات داشت. در هند نیز قراضه وارداتی 271 دلار هر تن سی اف آر و بی حرکت بود. قراضه خرد شده در بازار داخلی امریکا 26 دلار نسبت به دسامبر بالا رفته 312 دلار هر لانگ تن شد.

 

بیلت

ایفنا: بازار صادرات بیلت سی آی اس هنوز از تعطیلات سال نو برنگشته و فعالیت زیادی نداشت. متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس 5 دلار ارزان تر شده 395 دلار هر تن فوب شنیده شد. برخی از کارخانه ها به دنبال 410 دلار نیز بودند ولی فعلا خریدرای ندارد. در منطقه منا ساخت و ساز راکد بود و بیلت وارداتی مشتری نداشت.

بیلت ایران در حوزه جی سی سی در حدود 405 تا 410 دلار هر تن سی اف آر بود و قیمت پیشنهادی چین 420 تا 425 دلار هر تن سی اف آر می باشد.

بیلت صادراتی چین 405 تا 415 دلار هر تن فوب بود که تغییر چندانی نداشت و در مواردی تا 2 دلار بالا رفت. تقاضای صادراتی کم است و خریداران به دنبال بیلت سایر کشورها هستند. ولی در بازار داخلی هفته گذشته قیمت بیلت تا 9 دلار رشد داشت.

در بازار داخلی ترکیه بیلت 395 تا 410 دلار هر تن درب کارخانه بدون مالیات بر ارزش افزوده بود که نسبت به آخر دسامبر کمی افت داشته است. بیلت وارداتی در ترکیه 5 دلار افت داشته 405 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

 بیلت در بازار ایران

قیمت شمش روند با ثباتی داشت. شمش سایز 125 میلیمتر روز شنبه 1350 تومان معامله میشد و سایز 150 میلیمتر در قیمت 1360 تومان ، همه امیدوار به افزایش قیمت بودند  به همین دلیل تا روز دوشنبه قیمت ها کمی بهبود یافت. سایز 125 میلیمتر به 1360 تومان و سایز 150 میلیمتر به 1375 تومان رسید ولی درگذشت آقای هاشمی رفسنجانی بازار را عملاً متوقف کرد، با اینحال قیمت پائین نیامد در حالیکه عرضه کنندگان شمش به دنبال مشتری بودند، اعلام آمار واردات شمش از طرف انجمن تولید کنندگان فولاد برای عده ای از دست اندرکاران باعث تعجب بود بخصوص آنکه بخش عمده این واردات از قزاقستان بوده است . دو دلیل عمده برای این واردات هست : اول آنکه عده ای با استفاده از ارز مبادله ای واردات شمش را انجام داده اند و دلیل بعدی اینست که سهمیه ارزی درخواستی آن عده که دسترسی به ارز مبادله ای نداشته اند مربوط به ماه های قبل بوده که قیمت ارز پائین بوده است هر چند که قیمت شمش در دنیا در نیمه دوم سال میلادی بالا رفته است ولی دسته دوم با استفاده از افزایش قیمت در بازار داخلی این تفاوت قیمت را پر کرده اند .

طبق آمار کشتیرانی واردات شمش به شرح زیر بوده است :

فروردین   15721 تن  -  اردیبهشت   10066 تن -  خرداد   136 تن  - تیر   8966 تن  - مرداد   9712 تن

شهریور   37079 تن -  مهر   21711 تن  - آبان   21163 تن  - آذر   14527 تن و 20 روزه دی ماه   5010 تن

جمع واردات     144091 تن

نباید فراموش کرد که واردات از چین به صورت اعتبار اسنادی مدت دار می توانسته باشد حجم اصلی خریدها در خرداد و تیرماه بوده که واردات آن در شهریور ماه ثبت شده است که بالاترین رقم واردات را برای شمش داشته حال آنکه با افزایش قیمت در بازار جهانی از مرداد به بعد روند واردات کند شده است .

با توجه به اینکه متاسفانه سیستم اقتصادی ایران شفاف نیست رسیدن به دلایل این واردات ساده نمی باشد ولی محققاً عوامل نرخ ارز و نحوه پرداخت در این مورد نقش اساسی داشته است.

 

مقاطع

ایفنا: هفته گذشته با رشد بازار داخلی و افزایش قیمت بیلت در چین، میلگرد صادراتی آن نیز کمی بالا رفته از 425 تا 440 دلار به 430 تا 440 دلارهر تن فوب رسید ولی خرید ها ناچیز بود. در بازار نقدی میلگرد 4 دلار گران تر شده و  قیمت قرارداد میلگرد در بورس شانگهای نسبت به جمعه قبل تا 39 دلار بالا رفت که به دلیل افزایش اعتبارات بانکی در چین بود.

میلگرد صادراتی ترکیه 423 تا 427 دلار هر تن فوب بود. هفته قبل تا 435 دلار نیز قیمت داده می شد.  افت ارزش لیر نسبت به دلار بازار داخلی میلگرد ترکیه را متوقف کرد. در بازار داخلی میلگرد 4 تا 5 دلار ارزان تر شده 422 تا 433 دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد.

در شمال اروپا میلگرد 470 یورو هر تن درب کارخانه و در ثبات ماند. هفته گذشته عرضه کننده های میلگرد در امریکا با توجه به افزایش هزینه تولید قیمت ها را تا 44 دلار بالا برده به 617 دلار هر تن درب کارخانه رساندند. رشد قیمت قراضه دلیل اصلی این افزایش بود.

مقاطع در بازار ایران

قیمت مقاطع روند نزولی داشت میله گرد قطر 14 تا 25 میلیمتر در اصفهان بطور میانگین روز شنبه 1730 تومان هر کیلو معامله میشد که در آخر هفته به 1710 تومان رسید . نبشی و ناودانی هم با همین روند روبرو بود. تیرآهن 14 – 16 – 18 بطور متوسط هر کیلو 20 تومان پائین آمد فوت آقای رفسنجانی و تعطیلی بازارها این هفته را از معادلات اقتصادی خارج کرد. با توجه به رکود بازار، از عرضه ذوب آهن خبری نیست ظاهراً ذوب آهن منتظر بهبود بازار است با توقف عرضه زمان لازم برای تخلیه انبارها را به بازار داده است ولی با توجه به بازارهای جهانی قدرت بازارسازی ذوب آهن نمی تواند مثل ماههای قبل اثر گذار باشد. توقف فروش این کارخانه به بازار تنفس می دهد ولی این به معنای اشتیاق بازار برای جایگزینی کالای فروش رفته با محموله های جدید نیست چون موجودی انبارها در قیمت ارزان خریداری شده بود و فروش آنها با سود همراه بود ولی خرید محموله های جدید این اطمینان خاطر را در بر ندارد. این هفته قیمت سنگ آهن کمی بالا رفت بازار چین هم با رونق نسبی همراه بود ولی این گرمای فصلی قبل از تعطیلات چین است که حدود دو هفته دیگر شروع خواهد شد. انجمن تولیدکنندگان فولاد در هفته قبل معتقد به متعادل کردن ذوب آهن بود ولی ظاهراً با مقاومت ذوب آهن روبرو شد ولی افت قیمت بخصوص در مورد ذوب آهن نشان داد که میدان داری این کارخانه چندان موثر نیست و ذوب آهن با محدودیت عرضه تنها به خودزنی مشغول است واقعیت این است که بعد از برجام دولت و با توجه به کاهش قیمت نفت دولت " نه می خواهد " و " نه می تواند " مثل گذشته حامی کارخانه های دولتی باشد، این کارخانه ها دو راه در پیش دارند

اول آنکه به صادرات روی بیاورند برای این راه باید بسیاری از فاکتورها در این کارخانه ها تغییر کند مهمترین آنها انقلاب در مدیریت آنهاست .

دوم آنکه به همین روش ادامه دهند تا ورشکست شوند بعد سرمایه گذاران جدید بیایند کارخانه را با الگوی روز تعریف و تجدید ساختار کنند.

نشست ها و سیاست گذاری ها می تواند برای دوره های چند ماهه موثر باشد ولی قدرت احیاء ساختمانهای 50 ساله با تفکر سنتی را ندارد.

 

ورق

ایفنا: در هفته ای که گذشت در بازار صادرات سی آی اس ورق گرم 495 تا 500 دلار هر تن فوب و ثابت بود. قیمت پیشنهادی در ترکیه 520 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد ولی خریدار چندانی نداشت.

در ترکیه تقاضا کم بود و قیمت در بازار داخلی ورق گرم 530 تا 540 دلار هر تن درب کارخانه بدون 18 درصد مالیات بر ارزش افزوده شنید شده است.

ورق گرم صادراتی چین 500 تا 510 دلار هر تن فوب شنیده شده در حالی که اوایل هفته قبل 495 تا 510 دلار بود.

ورق گرم چین در جنوب شرق آسیا دو هفته اخیر 35 تا 40 دلار هر تن ارزان تر شده 510 تا 515 دلار هر تن سی اف آر شد.

در شمال اروپا ورق گرم 585 یورو هر تن درب کارخانه و در ثبات بود. در بازار داخلی امریکا ورق گرم کارخانه ها تا 44 دلار رشد داشته 705 دلار هر تن درب کارخانه شنیده شد.

ورق در بازار ایران

قیمت ورق گرم ضخامت 2 میلیمتر رول روز شنبه 2190 تومان بود که تا آخر هفته به 2170 تومان کاهش یافت زمزمه های پائین تر هم روز دوشنبه میشد ولی با تغییر نرخ ارز به 2160 تومان در پایان هفته رسید. محصول چین در 2170 تومان در بندرامام خمینی عرضه شد ولی خریدار نداشت. قیمت های جهانی ثابت مانده است ولی نشانه هائی از احتمال کاهش قیمت دیده میشود بخصوص با تعطیلات چین این احتمال تقویت شده است. محصول ام ام ک  در قیمت 470 دلار تحویل انزلی پیشنهاد میشد که قیمت تمام شده آن با حقوق گمرکی 20% و حواله ارزی در قیمت 40500 ریال ، حداقل 2300 تومان هر کیلو خواهد بود. با توجه به عدم هم خوانی بازار ایران با بازار جهانی حجم سفارشات در ماههای اخیر کاهش یافته، واردات مهر ماه 178 هزار تن آبان 137 هزار تن و آذر 119 هزار تن بوده است اما دو دلیل اجازه منطقی شدن قیمت را نداده است .

اول رکود بازار که خریدها را به کمترین میزان هر سفارش رسانده است

دوم عرضه ورق از طرف فولاد مبارکه، اهواز و گیلان بخصوص آنکه محصول اهواز و گیلان صرفاً مورد مصرف کارخانه های لوله و پروفیل است طبعاً با افزایش عرضه از طرف این کارخانه ها تقاضا به سمت این واحدها تغییر مسیر داده است .

ورق های ضخامت 2.5 تا 6 میلیمتر با کاهش قیمت حدود 10 تومان هر کیلو روبرو شد ولی تقاضای آنها بسیار ضعیف بود ورق های 6 تا 15 میلیمتر با محدودیت عرضه روبروست ولی آنها هم با بازار بی رمقی روبرو بود به همین علت در طول هفته روند نزولی داشتند ضخامت های 15 میلیمتر به بالا برای بعضی سایزها شدیداً با محدودیت عرضه روبروست ولی با این حال به علت افت تقاضا قیمت متوسط آنها حدوداً 30 تومان کاهش یافت.

ورق سرد با بازار رو به نزولی روبرو بود بعضی از کالاهامثل ضخامت های 2.5 میلیمتر با کیفیت های خاص در بازار عرضه شد ولی در مجموع با آنکه موجودی این کالاها جدی نیست ولی تقاضا ضعیف تر است و به همین علت قیمت بطور متوسط تا 30 تومان هر کیلو کاهش یافت.

ورق گالوانیزه همچنان با محدودیت عرضه و رکود روبرو بود.

تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۳۰
منبع : www.irsteel.com
نظرات:

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت به سازه اندیشه نسیم البرز تعلق دارد.